MENU
Надіслати звернення до приймальні Запитати юриста-правозахисника

Чи може надаватись земельна ділянка у власність об’єднанню співласників багатоквартирного будинку, якщо в спілку включено не всіх власників багатоквартирного будинку та коли одним із співвласників вже скористався своїм правом безоплатної приватизації?

Статтею 42 Земельного кодексу України від 25 жовтня 2001 року визначено, що земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками. У разі приватизації громадянами багатоквартирного жилого будинку відповідна земельна ділянка може передаватися безоплатно у власність або надаватись у користування об'єднанню власників.
Таким чином, саме об’єднання співвласників багатоквартирного будинку матиме право на приватизацію земельної ділянки. Те ж саме стосується і тієї частини земельної ділянки, яка була нібито приватизована окремим жителем будинку, оскільки з тексту наведеної статті, яка регулює це питання, стає зрозуміло, що тільки об’єднання співвласників може безоплатно отримати її у власність.  

 Поділитися