MENU
Надіслати звернення до приймальні Запитати юриста-правозахисника

Чи може змінюватися номер цивільної справи?

Дане питання регулюється Наказом Державної судової адміністрації України від 1712.2013 року №173 "Про затвердження Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ"

Так відповідно до пункту 2.21, "у разі виділення матеріалів кримінального провадження в окреме провадження, роз’єднання позовів у цивільній справі в самостійні провадження нова судова справа (матеріали кримінального провадження) реєструється як така, що надійшла до суду в день постановлення відповідного процесуального документа (постанови, ухвали) суду. Їй присвоюється новий єдиний унікальний номер. Після цього справа підлягає автоматизованому розподілу в загальному порядку".

п. 2.22 "У разі об’єднання судових справ (матеріалів кримінального провадження) в одну їй присвоюється єдиний унікальний номер тієї з об’єднаних справ (матеріалів), яка надійшла до суду першою."

 Поділитися