MENU
Надіслати звернення до приймальні Запитати юриста-правозахисника

Я прохожу службу офіцером міністерства оборони. Чи маю я право вимагати від начальства відправити мене на ВЛК для визнчення придатності для подальшого проходження служби. Мені 30 років, диагнози, хронічний вірусний гепатит "В", НЦД, гастрит. На даному етапі начальник мені відмовив і рапорт не підписав. Як домогтися обстеження на ВЛК?

Питання проведення військової лікарської експертизи військовослужбовців регулюється "Положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України", яке затвердженно наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008  № 402.

Відповідно до пункту 6.1 "військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової служби): прямими начальниками від командира окремої частини, йому рівних та вище, органами управління та підрозділів Військової служби правопорядку Збройних Сил України, прокуратурою, судом, начальниками гарнізонів, штатних ВЛК, військових лікувальних закладів за місцем лікування, військовими комендантами гарнізонів та військовими комісарами."

Направлення на огляд може бути підписане начальником штабу (від начальника штабу полку та вище) або начальником кадрового органу (від начальника відділу кадрів об'єднання та вище) із посиланням на рішення відповідного командира (начальника).
А отже, у випадку відмови Вам у направлені на ВЛК Ви можете звернутися із скаргою до вищестоящого керівництва.

 Поділитися