MENU
Надіслати звернення до приймальні Запитати юриста-правозахисника

Якщо в мене більше 9 бойових чергувань на місяць чи повині мене звільнити від інших моїх обовязків. І як повинен розподілятись мій робочий час,чи постійно я повинен виходити на службу чи тільки на чергуваня?

Відповідно до ЗУ „Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” загальна тривалість службового часу військовослужбовців на тиждень не може перевищувати нормальної тривалості робочого часу за відповідний період, визначеної законодавством України, тобто 40 год. на тиждень. Розподіл службового часу військовослужбовців визначається розпорядком дня, який затверджує відповідний командир (начальник) у порядку, визначеному статутами Збройних Сил України, з додержанням встановленої загальної тривалості щотижневого службового часу.
Водночас військові навчання, походи кораблів, бойові стрільби та бойове чергування, несення служби в добовому наряді та інші заходи, пов'язані із забезпеченням боєготовності військових частин, здійснюються без обмеження загальної тривалості службового часу.

 Поділитися